Ny løsning til håndfri opladning

Et østrigsk firma har udviklet en spændende Ole Opfinder-løsning til håndfri ladning af elbiler, der har samme effektivitet som en traditionel ladning. Løsningen, der kaldes ”Matrix Charging”, fungerer ved at bilen parkerer over en plade og lader ved hjælp af en gummitube på undersiden af bilen, som automatisk føres ned til pladen. Fordi der er reel kontakt mellem de to dele, er effektiviteten på 99 procent ligesom ved ladning med et almindeligt stik – men man slipper for at rode med stikket. På trådløs ladning ligger effektiviteten maksimalt på 90 procent.
Den første udgave tilbyder AC-ladning op til 22 kW, og der er planer om at udvikle 50 og 100 kW-ladere.
Hvis det her kan blive standardudstyr i elbiler, er der store muligheder i denne løsning.
Læs mere her:

Easelink wants to set a new standard for EV charging: Automatic and conductive


Posted by Nina Ferdinand in Ikke-kategoriseret

Sæt strøm til Konebilen!

Fotografi af elbiler, der lader ved en ladestander.

Debatten om elbiler har en tendens til hurtigt at komme til at handle om alt det, elbilerne ikke kan. Men måske var det på tide at se på, hvad de rent faktisk kan bruges til?

Dårlige undskyldninger står i vejen for elbilen

I kataloget over klassiske undskyldninger for ikke at skifte til elbil finder vi fx evergreenen: ”Jamen, hvad så når vi skal køre til Frankrig”. Det skaber yderligere utryghed hos de typisk usikre førstegangskøbere. Det er begrænsende for udbredelsen af elbiler, og det er ærgerligt, når 91 % af danskerne lige så godt kan bruge en elbil til deres daglige pendling, senest belyst i JP her: https://bit.ly/2BsOzcN

600.000 konebiler kan blive til elbiler

Kan vi starte et andet sted? Der er masser af biler hos Hr. og Fru Danmark, som kan skiftes til el. I hvert fald mindst én af bilerne i husstande med to biler – den der i daglig tale er kendt som ”Konebilen”. Dem er der – ifølge Danmarks Statistik – cirka 600.000 af ud af Danmarks i alt 2.4 mio. biler. Hvorfor ikke starte med dem? Den årlige tur ned ad Europas motorveje mod sydens sol kan stadig klares i den fossile bil.

Så det er bare at komme i gang, hvis man har to biler og bor i hus. Prisen burde heller ikke afskrække længere – for allerede i 2019 kommer der elbiler fra 15.000 EUR. https://bit.ly/2BsE9da

På den måde når vi hurtigt op på de 500.000 elbiler på vejene, som Socialdemokratiet lover inden 2030. Kom så Danmark, sæt strøm til konebilen og den grønne omstilling.

Posted by HC Jensen in Ikke-kategoriseret

SKAT bremser danskernes lyst til at købe elbiler

Billede af elbil der lader op.

Flere bilister tøver med at skifte fossil-bilen ud med en elbil, fordi de savner sikkerhed for at kunne lade bilen op. Hvis det bliver muligt for flere at lade på deres arbejdsplads, så er der én væsentlig barriere mindre for at skifte til elbil. Men det kræver, at man ændrer på skattereglerne.

 

Continue reading →

Posted by HC Jensen in Barrierer for grøn omstilling
Uafhængig rådgivning om elbiler og ladeløsninger