Ladestationer til gæster med elbil

Ladestationer til gæster med elbil

Ladestationer til gæster med elbiler var blevet et aktuelt behov for Professionshøjskolen Metropol på Tagensvej. City Tekniq hjalp med fleksibel og alsidig løsning.

Metropol har altid haft mange besøgende af både samarbejdspartnere og kunder. Nu begyndte flere besøgende at ankomme i elbiler, men professionshøjskolen Metropol havde ingen ladestationer til gæster med elbiler på deres parkeringsplads.

Som en ekstra service ville Metropol gerne tilbyde gæsterne muligheden for at oplade elbilen under deres besøg. Metropol ønskede også, at deres medarbejdere skulle have mulighed for at benytte sig af ladestationerne. Endelig var de ude efter en alsidig og fleksibel løsning, så deres brugere ikke blev bundet til en bestemt ladeoperatør.

City Tekniq fandt den rette løsning til ladestationerne

City Tekniq rådgav Metropol om mulige ladeløsninger og forskellige hensyn og overvejelser i forbindelse med etablering af ladestandere. Skattelovgivningen er også vigtig at tage hensyn til, og skolen skulle tage højde for de gældende skatteregler for ladning tilbudt til egne medarbejdere, der lader deres elbiler, mens de er på arbejde.

City Tekniq identificerede de forskellige kommercielle ladeløsninger, der aktuelt blev tilbudt på det danske marked. Desuden undersøgte City Tekniq, hvilke andre typer af ladestationer, der endnu ikke var at finde i markedet, men som kunne importeres.

På baggrund af den dialog specificerede City Tekniq et udbud, og der indkom tre gode tilbud på en løsning på Metropols behov.

Skatteregler overholdes, og medarbejderne får den billigst mulige ladeløsning

Metropol valgte den ladeløsning, hvor de selv kan fastsætte prisen på ladning til slutbrugerne og ændre prisen, hvis det skulle blive aktuelt. Dermed overholder de SKATs regler om beskatning af strøm til elbiler til medarbejdere. Samtidig lader de medarbejderne slippe billigst muligt, når de oplader deres elbil på arbejdspladsen.

Hvis Metropol på et senere tidspunkt skulle få behov for at sætte prisen op, fx for at dække etableringsomkostningerne, er det en mulighed.

Der er også mulighed for at skolens og/eller kundernes elbiler kan oplade gratis ved hjælp af en lade-brik (et RFID-tag). Ladebrikken vil blive udleveret af receptionen.

Vi tilbyder uvildig rådgivning til virksomheder og beboerforeninger, når de skal etablere ladeløsninger til elbiler. Læs mere om muligheden for at tjene penge på ladning her.

Ring på 7174 5658 for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe jer med uvildig rådgivning, når I skal i gang med at etablere ladning til elbiler i jeres virksomhed eller ladning i boligforeningen.

Posted by HC Jensen