electric car charging with electric car charger

Er plug-in hybridbilen grøn?

Det er den ikke fra den 1. januar 2026, ifølge EU. Men en nylig indgået politisk aftale mellem regeringen og tre af støttepartierne inkluderer hybridbiler i den grønne kategori helt frem til 2030, og dermed skæringsdatoen for at få de betydelige afgiftsrabatter.

Det kan man læse i en artikel på ingeniøren, der også refererer til emissionstests af forskellige hybridbiler.

Tilskud til hybridbiler?

Om det nogensinde har været en god ide at give tilskud til hybridbiler er uden tvivl til diskussion, men vi kan kun bakke op om, at de reducerede afgifter bortskaffes fra hybridbilen så hurtigt som muligt.

I artiklen refereres til flere tests af hybridbiler, der dementerer deres grønne bidrag. Rationalet må derfor være, at det er anti-bæredygtigt at inkludere hybriderne i regeringens klimamål og bibeholde afgiftsrabatterne i mange år frem.

Konsekvensen er, at det vil tage længere tid og modarbejder at gøre Danmark transport-fossilfrit. Biler bliver ca. 15 år, så vi får hybridbiler på vejene i 15 år fra skæringsdatoen uanset hvilken dato, man beslutter sig for. Umiddelbart virker frem til 2045 som lang tid at have brændstofdrevne biler på vejene.

“De falske elbiler”

I Norge kalder de hybriderne for “de falske elbiler”. Det kan vi kun bakke op om, og vi vil gerne opfordre de danske politikere til at revurdere deres beslutning og fjerne hybridbiler fra den grønne liste samtidig med EU. De gode penge kan i stedet bruges på afgiftsreduktion til rene elbiler.

Ladning til din elbil?

Søger du råd og vejledning ved etablering af ladning til elbiler? Så ring på 7074 5658 eller send en mail på HC@citytekniq.com eller kontakt os her.

Artiklen fra Ingeniøren finder du her.

Posted by HC Jensen