Ladestationer til elbiler, når pladsen er trang

Sæt strøm til Konebilen!

Debatten om elbiler har en tendens til hurtigt at komme til at handle om alt det, elbiler ikke kan.

Men måske var det på tide at se på, hvad de rent faktisk kan bruges til? Udviklingen sker i en svimlende hastighed, og elbiler bliver hele tiden bedre og bedre.

Dårlige undskyldninger står i vejen for elbilen

I kataloget over klassiske undskyldninger for ikke at skifte til elbil finder vi fx evergreenen: ”Jamen, hvad så når vi skal køre til Frankrig”. Det skaber yderligere utryghed hos de typisk usikre førstegangskøbere. Det er begrænsende for udbredelsen af elbiler, og det er ærgerligt, når 91 % af danskerne lige så godt kan bruge en elbil til deres daglige pendling, senest belyst i JP her.

600.000 konebiler kan blive til elbiler

Kan vi starte et andet sted? Der er masser af biler hos Hr. og Fru Danmark, som kan skiftes til el. I hvert fald mindst én af bilerne i husstande med to biler – den der i daglig tale er kendt som ”Konebilen”. Dem er der – ifølge Danmarks Statistik – cirka 600.000 af ud af Danmarks i alt 2.4 mio. biler. Hvorfor ikke starte med dem? Den årlige tur ned ad Europas motorveje mod sydens sol kan stadig klares i den fossile bil.

Så det er bare at komme i gang, hvis man har to biler og bor i hus. Prisen burde heller ikke afskrække længere – for allerede i 2019 kommer der elbiler fra 15.000 EUR.

På den måde når vi hurtigt op på de 500.000 elbiler på vejene, som Socialdemokratiet lover inden 2030.

Sæt strøm til konebilen og den grønne omstilling.

Elbiler m kabel e1615217319523

Posted by HC Jensen